YOULD (young & old)

DARE TO DREAM

YOULD (young & old)

Keep the old young,

Make the young experienced

Jong en oud versmelten tot een dynamisch team, daar streven we naar. We merken dat er  op vandaag al heel veel gedaan wordt rond ouderenzorg. Maar dat vraagt veel fysieke inspanningen van het personeel van woonzorgcentra. Het is ons doel om snel en gemakkelijk personeel te vinden om een aangenamere sfeer te creëren rond het ouder worden.

Wij willen via Yould studenten inschakelen om het fysieke werk meer draagbaar te maken voor het personeel. Maar we willen ook ouderen veel meer momenten geven waarin ze gesprekken kunnen voeren in spelvorm, ze jonger laten voelen door met jongeren om te gaan.

Zowel zorgstudenten als logistieke studenten kunnen via Yould aan de slag.

Logistieke studenten werken mee in de keuken (afwas, helpen opdienen,..), de cafetaria, opbouw en opkuis  van evenementen, animatie voorzien in de namiddag etc. Het   zijn gewone studenten die vaak vrije tijd hebben en gemotiveerd zijn.

De zorgstudenten rekruteren we  via scholen die richtingen aanbieden met afstudeerrichting zorg, verpleegkunde,.. Er kan eventueel een extra punt aan gekoppeld worden voor deze laatste categorie als ze ‘X’ aantal uren als student  hebben meegewerkt.

Yould wil  een digitaal platform creëren waarop studenten de klok rond kunnen zoeken naar een  job in de zorgsector. Anderzijds kunnen woonzorgcentra via dit platform zoeken naar geschikte kandidaten om een handje toe te steken op 1 of meerdere dagen in de week. Studenten hebben vaak veel vrije tijd en willen flexibel een centje bijverdienen. De kost van een student ligt ook veel lager dan vast personeel in dienst te nemen.

Hoe zijn we hiertoe gekomen?

Een maand of twee geleden waren Mathieu en ik samen naar een netwerkevenement gegaan. Hier vertelde hij mij over zijn project waarmee hij bezig was. Ik was meteen razend enthousiast en Mathieu vroeg of ik hieraan wou meewerken. Zonder twijfelen heb ik toegezegd.

Ondertussen zijn we al even bezig en staan we al veel verder dan waar we eerst stonden. Momenteel is het nog wat zoeken, maar dit lukt wel. Samen zijn we een goed team die zeker niet bang is van een uitdaging!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *