Mezelf voorstellen aan de hand van een poster

DARE TO DREAM

Mezelf voorstellen aan de hand van een poster

Eerste zicht

Op het eerste zicht lijkt mijn poster wat neutraal en simpel, maar de betekenis erachter is veel dieper dan dat dit lijkt. Ik heb gekozen voor een ‘opendeurdag’ van mijn karakter (huis). Op het eerste moment lijkt het alsof ik heel open persoon ben, maar eigenlijk zijn er maar een paar mensen die echt weten wat er in mij omgaat. Daarom heb ik gekozen om mij vandaag wat meer open te stellen voor jullie. Ik zal als het ware een rondleiding geven doorheen mijn karaktereigenschappen.

Betekenis van het interieur

Het geheel

Deze woonkamer heb gekozen omdat het vooral rust en warmte uitstraalt. Ik heb specifiek voor deze gekozen omdat ik hoop dat ik ook zo’n gevoel uitstraal naar andere mensen toe. Ik denk dat ik niet echt rust uitstraal, maar ik wil dit wel wat vaker proberen. Rust zorgt ervoor dat mensen zich op hun gemak voelen bij jou en dat ze zich dus geen zorgen moeten maken om andere zaken.

De haard en de zetel

Aan de rechter en linkerkant van het interieur zie je een deel uitsteken van de zetel en de haard. Deze staan voor ontspanning en warmte, met deze ontspanning bedoel ik wat tijd voor jezelf vrijmaken en nergens aan te moeten denken.  Ik heb ze maar een klein deel op mijn poster gezet omdat dit niet zo heel vaak aanwezig is in mijn leven.

Dit klinkt wat wanhopig, maar dat is het voor de duidelijkheid niet. Hiermee bedoel ik dat ik dit wat minder heb door al mijn verschillende activiteiten en drukke agenda. Hierdoor spendeer soms wat minder tijd met mijn familie en vrienden alhoewel ik dit wel zou willen. Ook haal ik veel warmte en liefde uit de aanwezigheid van mensen rondom mij, dit heb ik gelukkig wel vaak, maar dit is vaak tijdens een vergadering.

De tuin

In de tuin staat er een grote tafel waaraan je heel wat vrienden kan uitnodigen voor een gezellige avond. Hiermee wil ik aantonen dat ik graag omringt ben door veel mensen. Ik kom ook wel eens graag buiten en hou wel van een groene omgeving. De combinatie van deze twee zijn gewoonweg super!

De Boeken op tafel

Deze boeken symboliseren mijn honger naar kennis. Ik leer graag dingen bij, de manier waarop ik dit doe, maakt niet echt uit. Dit doe ik soms in mijn eentje of door te luisteren naar andere mensen hun interesses. Liefst van al leer ik door het opdoen van ervaringen, hierbij beleef je echt de kennis en blijft deze beter hangen.

Lettertype en kleuren

De rode en gele kleur symboliseren de uitslagen van de DISC-test. Bij deze kleuren scoorde ik het hoogste percentage.

Layout

Ik heb ervoor gekozen om een poster te kiezen die wat vragen opbrengt bij diegene aan wie ik dit zal uitleggen. In het begin is het nog niet heel erg duidelijk wat ik met mijn poster wil aantonen, maar naarmate je de uitleg hoort, wordt het duidelijk. Ik hou ervan om mensen vragen te stellen waar ze niet meteen een antwoord op weten of dat het een uitdaging is om eens over na te denken. Meestal zal ik voor het moeilijke pad kiezen, omdat je hier ook meer zal uit leren dan het gemakkelijke pad.

Waarom een opendeurdag?

Je laat af en toe mensen binnen in je huis en dit kan voor veel verschillende redenen zijn. Je doet dit niet om te tonen wat voor huis je hebt, maar het interieur kan veel vertellen over hoe je bent als persoon en hoe je bepaalde zaken benaderd. Bijvoorbeeld een zeer abstract interieur kan vertellend dat je een persoon bent die graag alles tot in de puntjes uitdenkt en zeker geen zaken over het hoofd wil zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *