Kritische zelfreflectie op de persoonlijkheidstesten

DARE TO DREAM

Kritische zelfreflectie op de persoonlijkheidstesten

Ik heb altijd geleerd dat een grote zelfkennis je ver vooruit zal helpen. In het laatste jaar heb ik gemerkt dat dit inderdaad een heel erg grote rol meespeelt in alles wat je doet. Door deze ruime zelfkennis kan je voor jezelf meer inschatten wat er van jou van toepassing is en wat niet.

De resultaten die ik kreeg waren niet verrassend, de meeste van deze zaken wist ik al, maar je kan nooit alles al weten. Bij elke test die je doet leer je jezelf een beetje beter kennen, dat is waarom het zo belangrijk is om niet af te gaan op één resultaat maar het geheel te bekijken.

Je karakter zal altijd wel een beetje hetzelfde blijven, maar een persoon zal nooit uit het niets compleet veranderen van visie. Tijd kan namelijk wel je een beetje doen afwijken van deze visie, dit kan door bepaalde gebeurtenissen zijn of gewoon omdat je nieuwe zaken leert kennen die deze visie een duwtje in een andere richting heeft gegeven.

Deze testen hebben me wel laten inzien dat ik nog steeds veel te leren heb. Ik heb ze dus ook zeker goed bekeken en meegenomen op mijn pad. Sinds ik deze testen heb uitgevoerd let ik ook vaker op mijn gedrag en zie ik deze kenmerken vaak terugkeren.

Ik vond het alvast heel fijn om deze testen eens te doen, daarom raad ik ze ook aan jullie ze ook eens doen. Je kan er enkel maar uit leren!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *