Ik zie wat jij niet ziet

DARE TO DREAM

Ik zie wat jij niet ziet

Voor de module ‘Logisch probleemoplossen moesten we met een Arduino kit UNO. We hadden enkele vereisten meegekregen die zeker deel moesten uitmaken van het spel. Er moest gebruik gemaakt worden van vier led-lampjes en één buzzer en de volledige werking moest aangestuurd worden door een programmeercode.

Met wat hulp ben ik tot een mooi resultaat gekomen van mijn spel, ‘ik zie wat jij niet ziet’. Aan de ene kant heb je de knoppen die de persoon met het voorwerp in zijn hoofd bedient en aan de andere kant heb je de persoon die de vragen stelt. Deze heeft zicht op de verschillende lampjes en ziet dus hoe goed hij of zij bezig is.

Hoe dichter de persoon die de vragen stelt bij het antwoord komt, hoe dichter de lichtjes opschuiven naar het groene led-lampje. Als dit begint te branden en er gaat een geluid af, dan wil dit zeggen dat hij of zij het voorwerp heeft geraden dat de andere persoon in zijn hoofd had.

Met de behuizing die ik rond het spel heb gebouwd wou ik het gevoel van een park nabootsen. Vroeger als ik samen op pad ging met mijn papa speelden we dit spel vaak, daarom dat ik mij hier heb op gebaseerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *