Workshop vzw oprichten

DARE TO DREAM

Workshop vzw oprichten

Op vrijdag 4 december 2020 om 14u sloot de gentrepreneur week af met de workshop een vzw oprichten. Het werd gegeven door Elmo Peeters van Formaat vzw. Hun motto is: Wij gaan voor een sterker en open jeugdwerk! Ze helpen als verenigingen bij het naleven en het kennen van de regels en wetgeving bij het draaien en keren van hun werking. Hij werd ingeleidt door Lobke van Gentrepreneur.

Samen met Frank Driesen wil ik graag Sympact opstarten. Sympact wil verenigingen helpen bij het duurzaam engageren van hun (nieuwe) vrijwilligers. Om dit goed te kunnen doen moeten wij dus alles leren over vzw’s en vrijwilligers en wat hier komt bij kijken. Daarom heb ik de workshop ‘VZW opstarten’ gevolgd om zo al wat meer inzicht te krijgen in de oprichting hiervan.

We gingen meteen van start met de workshop. Elmo vertelde ons waar een vzw allemaal moet op letten aan de hand van zijn powerpoint. Doorheen de presentatie kon je op elk moment vragen stellen en dan ging hij hier meteen op in. Hij ging in op de rechtspersoonlijkheid, waarom een vzw?, bouwstenen van een vzw, verplichtingen en de opstart van een vzw.

Elmo vertelde klaar en duidelijk wat deze puntjes nu allemaal inhielden. Ondanks dat het heel goed was uitgelegd, vond ik het toch wat lastig om steeds aandachtig te blijven omdat het vooral theorie was. Ik denk dat als de workshop in persoon en interactiever ging gegeven geweest, ik er meer van had opgestoken. Gelukkig kunnen we het achteraf opnieuw bekijken op de website van Gentrepreneur en krijgen we de slides toegestuurd.

Zelf heb ik geen vragen gesteld, omdat ik al een heleboel hierover wist door mijn ervaring. Ik herkende het logo van Formaat wel, maar ik wist niet precies wat ze deden. Ik ben hier dieper gaan inkijken en zij zouden in de toekomst wel een partner kunnen vormen voor Sympact. Jammergenoeg kon ik Elmo niet toevoegen aan mijn netwerk via Linkedin, maar hij zei dat we hem steeds een berichtje konden sturen via zijn email-adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *