Valuechain: Seminar Innovative Digital Transformation

DARE TO DREAM

Valuechain: Seminar Innovative Digital Transformation

Op donderdag 26 november vond er een online (virtueel) netwerkevent plaats: Value Chain. Omdat er werd gewerkt met op voorhand gemaakte video’s, konden de bezoekers kiezen wanneer ze welke seminar volgden. Wat ik zo speciaal vond aan dit netwerkevent, was dat je op de locatie zelf, viruteel kon rondlopen. Het leek een beetje op Google Streetview, maar dan op hun eigen online Expo.

De seminar die ik volgde, Process minging: hoe haal ik zoveel mogelijk uit mijn proces, werd gegeven door Jari Peeperkorn. Hij is dan ook een Phd-student op het vlak van Process Mining aan de KU Leuven.

Process mining zit tussen de science process en de data process en wil dus inzicht krijgen in hoe een process verloopt en dit verbeteren. Doorheen de seminar haalde Jari meerdere voorbeelden aan om de informatie wat visueler en laagdrempeliger te maken. Er zijn drie grote categoriën van proces mining: dicovery process, conformance checking en extension.

Ik heb deze seminar gekozen omdat ik benieuwd was of ik dit ook zou kunnen toepassen op mijn project Sympact. Nu dat ik weet dat het niet enkel data gericht, maar ook process gericht is, weet ik dat dit geen probleem zal zijn. Als we dit toepassen kunnen we meer inzicht krijgen in de verschillende processen en hierdoor tijd uitsparen, waardoor we een positieve stijging zullen zien op het economisch (financiele) kapitaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *