Start-up Stage

DARE TO DREAM

Start-up Stage

Start-up Stage ging door op woensdag 25 november in een online zoom-meeting dat startte om 20u. Het evenement is een opportuniteit voor studenten en start-ups, om elkaar te leren kennen en potentiële connecties te leggen om een stage te lopen. Het concept van de avond was: Student zkt StartUp // StartUp zkt Student. Start-up Stage werd georganiseerd door VOKA en werd geleid door Hannes Careel en zijn collega Evy.

Volgend semester zal ik in een bedrijf een transitieproject uitvoeren. Dat wil zeggen dat ik in een peterbedrijf een overgang zal starten van een proces waarbij de mindshift naar het 21eeuwse ondernemen wordt gemaakt. Voor dit transitieproject ben ik dus op zoek naar een peterbedrijf. Momenteel wil ik mijn opties wat open houden en wil ik bij bij verschillende bedrijven eens gaan luisteren.

Voordat de start-ups begonnen te pitchen, werd er aan ons gevraagd om eens allemaal onze schoolrichting in de chat te zeggen, zodat ze wisten welke soort studenten er aanwezig waren. Daarna mocht iedere start-up om de beurt een één minuut pitchen en werden zijn/haar gegevens uitgewisseld naar de studenten om zo de start-up te contacteren bij interesse.

Enkele verantwoordelijken van start-ups konden er niet bij zijn, maar ook hier heeft VOKA een oplossing voor bedacht. Zij hadden op voorhand een filmpje opgenomen en dit werd dan afgespeeld, zodat wij toch konden zien wie ze zijn en wat ze doen.

Na de verschillende pitches werd er wat netwerktijd voorzien in de verschillende break-outrooms. Jammer genoeg kon ik hier niet aan deelnemen omdat ik een late, onverwachtse meeting had en hier op verwacht werd.

Dankzij de mail die we op voorhand kregen over de verschillende start-ups en de contactpersonen, kon ik de interessante mensen en start-ups nog eens gaan opzoeken. Crea’dvise leek mij een interessante start-up om eens dieper te gaan inkijken. Zij willen online content creëren, maar op een originele manier. Ik heb Katrien De Vlieger op LinkedIn een berichtje gestuurd om te vragen wat ze dan precies zou verwachten van een stagiair.

Ik vond dit evenement een heel leuk initiatief waarbij er een heleboel mensen baat bij hebben. Een echte aanrader voor studenten die op zoek zijn naar een stageplaats, of voor mensen die benieuwd zijn naar enkele concepten van nieuwe start-ups. Ik zal proberen om bij het volgende netwerkevenement op het moment zelf nog meer toenadering te zoeken naar de andere deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *