Pizza & Inspire zonder Pizza

DARE TO DREAM

Pizza & Inspire zonder Pizza

Op 21 oktober ging ik samen met Maut Schoofs en Bo De Wel naar het netwerkevent van Jump, Pizza & Inspire. Dit vond plaats in HangarK en begon om 18u30. Normaal gezien is dit een zeer gezellig evenement met pizza’s en lekkere drankjes, maar door de coronamaatregelen kon dit gedeelte jammer genoeg niet doorgaan.

Ik ben een tweedejaars Netwerkeconomie aan de Howest in Kortrijk. In de module organisatie, proces en tools werd ons sterk aangeraden om verschillende netwerkevenementen bij te wonen. Daar kunnen we contacten leggen die in een later stadia van ons ruggengraatproject, ons kunnen verder helpen. Deze contacten kunnen ruim gezien worden.

Er kwamen drie (student-)ondernemers praten over hun organisatie of bedrijf dat ze opgestart hadden en hoe ze tot daar geraakt zijn.

Hannelore Haemers vertelde over haar fotografie carrière. Zij fotografeert vooral huwelijksfoto’s in het binnen-en het buitenland. Ze wist ons te vertellen dat ze gestart is zonder enig idee waar ze naartoe ging, zonder een businessplan, maar wel met een klantenbestand en een passie die ze niet kon tegenhouden.

Gerald Vandeputte heeft The Manawatches opgestart. Hij is gestart vanuit een zelfbouwpakket en zijn passie heeft hem zijn eigen bedrijf doen oprichten die nu al internationaal bekend is. Hij zei dat hij vooral wat spijt had dat hij te weinig hulp had gezocht, hierdoor viel er veel meer op zijn schouders, dan dat je een organisatie zoals VOKA hebt, dat je gewoon kan op terugvallen als je eens iets niet weet. Ook benadrukte hij dat we de 6 D’s in ons achterhoofd moeten houden: Dromen, Denken, Durven, Doen, Doorzetten en Drinken.

Als laatste kwam Larah Lezy aan het woord. Zij is een zelfstandige freelancer en Graphic Desinger. Ze benadrukte op het feit dat je vooral je zelf moet blijven in alles wat je doet en dat je het geen dat je graag doet moet nagaan. Ook heeft ze er spijt van dat ze niet meteen naar een boekhouder is gestapt die haar kan helpen en wou ze er zeker van zijn dat wij niet dezelfde fout zouden maken als haar.

Alle drie de sprekers wisten ons te zeggen dat het nu de tijd is om dingen uit te proberen en te starten met wat we graag doen. Ook zeiden ze dat we alle faalmomenten die we tegenkomen in dit traject moeten aanvaarden en gebruiken om uit te groeien, enkel zo geraak je vooruit.

Door de coronamaatregelen mocht het Netwerkgedeelte niet doorgaan, er mochten wel enkele mensen blijven voor een specifieke vraag, maar deze had ik niet. In tegenstelling tot mijn vorige netwerkevenementen heb ik deze keer wel verschillende zaken opgeschreven. De drie sprekers gaven verschillende tips mee en deze heb ik dan ook meteen genoteerd. Ook was ik enorm onder de indruk van de natuurlijke houding dat enkele sprekers aannamen bij hun presentatie, ze bleven gewoon hunzelf terwijl ze hun project voorstelden. Dit zal ik proberen toe te passen bij mijn volgende presentaties die ik geef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *