Inspirational talk & debate: Entrepreneurial city ecosystems

DARE TO DREAM

Inspirational talk & debate: Entrepreneurial city ecosystems

Situatie: Op dinsdag 29 september 2020 vond mijn eerste netwerkevent, Inspiration talk & debate: entrepreneurial city ecosystems, plaats als tweedejaars netwerkeconomie student. Dit jaar ga ik me verdiepen in het traject van social entrepreneur. Ook ben ik gestart met een nieuw project, Sympact. Samen met Frank Driesen wil ik vrijwilliger engageren met enthousiasme.

Taak: We kregen als opdracht voor de module organisatie, proces en tools de opdracht om weer enkele netwerkeventen bij te wonen om zo interessante contacten te leggen voor ons ruggengraatproject. Dit kan gaan van mensen die actief zijn in een vzw, tot sponsers en eventueel mensen die al kennis hebben op dit gebied.

Activiteit: Het netwerkevent vond plaats in de Budafabriek te Kortrijk en werd werd georganiseerd door de Ugent. Het bestond uit twee delen, elk gegeven door een andere spreker. De twee sprekers werden ingeleid door Steve Stevens, manager bij DO, dit is een expertisecentrum voor ondernemerschap aan de Ugent. Hij is ook een professional business coach/trainer en richt zich vaak op ondernemende studenten. Na zijn motiverende speech voor ondernemende studenten gaf hij het woord aan Julie Vens van Nexxworks.

Julie vertelde over haar eigen traject als ondernemer en hoe ze dit heeft beleefd. Zij haalde geen voldoening niet meer uit haar werk dat ze toen deed en is op zoek gegaan naar haar volgende uitdaging. Ook benadrukt ze dat het belangrijk is om te kijken naar de toekomst en hoe je nu duurzaam kan gaan ondernemen om dan nog te bestaan. Ik was enorm onder de indruk van haar enthousiasme waarmee ze haar presentatie gaf.

Riu Coutinho presenteerde het eerste deel, hij is executive director for innovation and growth bij Porto business school. Hij haalde verschillende projecten en dergelijke aan van de business school. Hij haalde nogmaals aan hoe belangrijk het is, dat studenten leren en kunnen ondernemen.

Nadat de sprekers aan bod zijn gekomen, stonden we allemaal één voor één recht en vertelden we wie we zijn en wat we doen. Dit gebeurde in het Engels zodat ook Riu ons zou begrijpen. Ik vond het goed dat iedereen eerst kon vertellen wat hij/zij deed, zo wist je al op wie je zou moeten afstappen als er potentiële nieuwe contacten zouden zijn.

Resultaat: Omdat we met zoveel studenten van Netwerkeconomie aanwezig waren, ben ik niet echt uit mijn comfortzone gestapt en bleven we samen wat staan in plaats van contacten te leggen. In het vervolg zal ik mij dus wat meer afzonderen van de mensen die ik ken en op diegene afstappen die nog niet tot mijn netwerk behoren. Ik heb wel enkele interessante namen onthouden die vooral helpen bij ondernemende studenten. In de volgende fasen van mijn project zal ik daar waarschijnlijk beroep op doen en via hen nieuwe contacten proberen te leggen.

Ook heb ik tijdens de presentaties niet veel notities genomen. Dit maakte het schrijven van dit bericht een heel stuk moeilijker, maar gelukkig had ik nog mijn online ticket om zo even te spieken naar de namen van de sprekers. Daardoor kon ik hen opnieuw opzoeken en weer de informatie naar boven halen. In het vervolg zal ik ervoor zorgen dat ik ofwel mijn laptop of pen en papier mee heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *