Hoe pak ik ‘Netwerken’ aan?

DARE TO DREAM

Hoe pak ik ‘Netwerken’ aan?

Bij netwerken is de eerste indruk enorm belangrijk, daarom moet deze vanaf het begin al goed zitten. Dit kan heel vlot gaan en dan is dit een vaardigheid die je van nature mee hebt, maar soms moet je dit ook wat oefenen.

Mensen hebben mij verteld dat ik een goeie, maar soms wat een overweldigende eerste indruk kan geven. Daarom let ik er extra op dat ik wat rustiger ben wanneer ik met een mogelijke zakenpartner ga praten. Ik haal enkele keren goed diep adem en stap dan op de persoon in kwestie af.

Ik stel me vlot, professioneel maar ook enthousiast voor, hierdoor toon ik al een deel van mijn karakter tijdens de eerste ontmoeting. Wanneer er formeel heden gewisseld zijn en dat je niet langer meer vreemden bent, maar kennissen geworden zijn, stel ik mijn project voor. Hierbij vermeld ik ook wat ik van deze persoon zal verwachten als deze in een samenwerking wil stappen. Hierdoor gebeuren er zeker geen misverstanden.

Je kan het gesprek zelf wat sturen in de richting die je zelf wilt. Op het einde van het gesprek kan je een afspraak maken en contacten uitwisselen. Vergeet zeker niet te lang te wachten met de persoon in kwestie te contacteren, anders zal hij of zij de afspraak al deels vergeten zijn en zal het contact verwateren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *