Gentrepreneur Night – Online Edition

DARE TO DREAM

Gentrepreneur Night – Online Edition

Vorig jaar kwam ik voor het eerst in contact met Gentrepreneur. Ik ben toen naar een fysiek evenement geweest in Gent. Door de coronacrisis gaan deze evenementen nu online door. Op 28 oktober belde ik om belde ik om 18u45 in en werd ik in een online room gestoken.

Gentrepreneur staat ervoor bekend om verschillende sprekers en onderwerpen aan te bieden. Het leek mij dus enorm interessant om nadien eens te gaan luisteren in de themakamer: What The Covid. Hier kan je je zorgen uiten over de coronacrisis en wat dit doet of zal doen met jouw (toekomstige) onderneming.

Om 19u deed Jonas Malisse zijn verhaal over zijn opstart van Too Good To Go. Hij vertelde dat hij vertrokken is vanuit het maatschappelijk probleem voedselverspilling, waar hij zich zorgen over maakte en verandering wou inbrengen. Hij wou vooral ook duidelijk maken dat je jezelf zeker niet mag laten tegenhouden als je project of idee nog niet perfect is en dat we elke dag kleine lessen meenemen naar de dag van morgen.

Na Jonas deed Salomé Verduyckt haar ondernemend verhaal over Nana Café. Zij wil de voedselverspilling van bananen tegengaan, daardoor maakt zij gebakjes met bananen die anders weggesmeten zouden worden. Ook zal ze in de nabije toekomst samenwerken met mensen met een handicap. Zij wou duidelijk maken dat je je gevoel en je ambities moet volgen en dat nog niet alles gepland moet zijn, dat je soms ook eens moet zien waar bepaalde zaken zullen landen.

Na de verhalen van de ondernemers, konden we netwerken in online themakamers die gehost worden door experts/coaches waar we ieder moment konden in- en uitgaan. Ik nam deel in de kamer ‘What The Covid’ gehost door An Dours, een life coach. Ik stelde haar de vraag hoe we nu als verenigingen de voeling niet verliezen met onze werking en toch nog steeds gemotiveerd blijven om het online te doen.

Zij wist mij te vertellen dat contact een primaire nood is voor de mens. Dus al moeten we het online doen, contact hebben met elkaar is enorm belangrijk. Ook al zal het niet voelen zoals vroeger, je de nabijheid is er toch een beetje. Ook al hebben we het gevoel dat we de voeling en de samenhorigheid met de vereniging wat verliezen, wordt deze toch nog versterkt omdat we apart samen komen.

In het begin waren er nog enkele technische problemen en stelde een van de coachen voor dat we ons elk apart even voorstelden via de chat. Ik nam hieraan deel en stelde mij voor. Terwijl de sprekers hun verhaal deden was er af en toe interactie met de deelnemers en ook hier nam ik actief deel aan.

Een verbetering waar ik aan gewerkt had, was dat ik mij deze keer in mijn eentje heb ingeschreven. Hierdoor was ik verplicht om zelf uit mijn comfortzone te stappen en zelf op zoek te gaan naar antwoorden en potentiële partners. Toevallig nam Siebe Vandevoorde dan ook deel aan de online Gentrepreneur, maar we kozen wel elk onze eigen themakamer die ons met het project verder kan helpen.

In de themakamer ben ik ook het gesprek gestart en heb ik actief deelgenomen aan de discussies die volgden. Ook bij het afronden heb ik nog eens de coach bedankt voor haar tips en haar tijd en heb ik haar meteen toegevoegd op LinkedIn.

Ik ben nu ook Gentrepreneur beginnen volgen op Facebook en ik zal in de toekomst waarschijnlijk nog deelnemen aan enkele van hun evenementen. In mijn volgende evenementen zal ik wel mijn best doen om nog meer contacten te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *