E-Commerce beurs Kortrijk

DARE TO DREAM

E-Commerce beurs Kortrijk

Op 14 en 15 oktober 2019 vond de E-commerce beurs plaats in de expo hallen in Kortrijk. Deze beurs bestond uit verschillende bedrijven die hun digitale tools aanboden aan de bezoekers om hun digitalisatie naar een hoger niveau te brengen. Samen met Siebe Vandevoorde ben ik deze beurs gaan bezoeken op 15 oktober tussen 10u en 12u, dit moment was speciaal uitgekozen voor studenten.

Bij het binnengaan kregen we verschillende keynotes die ons verwezen naar bepaalde standen van bedrijven die al heel wat ervaring en expertise hebben over een specifiek deel van é-commerce. Er wordt op dit moment op alle vlakken ingezet op duurzaamheid en elk bedrijf probeert daarmee uit te pakken, dit was dan ook heel erg aanwezig.

We bezochten deze beurs omdat e-commerce een belangrijk aspect zal zijn in een later stadium van ons SBP-Project. We moeten doorheen de drie jaren van onze opleiding een small business project uitwerken. Op de beurs zijn we gaan praten met Mollie, een bedrijf dat gespecialiseerd is in verschillende online betaalmogelijkheden. Zij wisten ons te vertellen dat we voor ons project LOKiT twee mogelijkheden zijn waaruit een klant zou kunnen kiezen.

Allereerst zou de klant een bankrekening kunnen koppelen aan zijn account op de app van LOKiT. Hierdoor zou het bedrag direct van de rekening gaan waarbij er €0,25 naar Mollie zou gaan. De andere mogelijkheid is om een creditkaart te koppelen aan het account, hierdoor zal het bedrag er pas later afgaan. Ook ligt het bedrag dat we moeten afstaan aan Mollie hoger bij deze optie. Bij beide opties ontvangen zowel LOKiT als Mollie onmiddellijk het bedrag.

We hebben uiteindelijk nog verschillende folders meegenomen over tools die ons interesseerden en zijn terug vertrokken naar school. We waren tevreden van de informatie die we hadden verzameld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *