Zal Ode Carron te horen zijn op de Sinksen Radio?

DARE TO DREAM

Zal Ode Carron te horen zijn op de Sinksen Radio?

Door de Coronacrisis kan het Sinksen weekend in Kortrijk niet meer fysiek doorgaan, maar dit wil niet zeggen dat we het volledig moeten aflassen. Van 30 mei tot en met 1 juni, zal sinksen doorgaan op radio Quindo met de frequentie 92.2 FM.

Ik werd gevraagd door Broos Claerhout (hoofdredacteur) om samen met hem en Jari Minne de jingles op te nemen voor tijdens het weekend. Een jingle is een kort stuk muziek (met daarin zang of spraak) ter bevordering van de herkenbaarheid van een radioprogramma, radiostation, of dj.

Ook het Road Rock programma zal door mezelf gepresenteerd worden. Dit is normaal een evenement waar er een 8-tal bands aan meedoen om het Music Contest te winnen. In een uur tijd zal ik acht interviews afnemen met verschillende bands en met de organisatie van Road Rock zelf. Ondertussen zullen de luisteraars online kunnen stemmen op hun favoriet en misschien zelf een ticket winnen.

De twee voorgaande zaken worden allebei off-air opgenomen, maar de ochtendshow zal on-air doorgaan. Deze vindt plaats op zondag 31 mei en maandag 1 juni, telkens van 9 uur tot 11 uur. Samen met Siebelijn Dewulf zal ik deze twee uren vullen met leuke plaatjes en af en toe eens een babbel.

Om het radio gebeuren wat onder de knie te krijgen en nog enkele tips weg te kapen voor het grote moment volg ik hierover twee workshops. Deze worden gegeven door Jens Lemant (Radio 2) en Jana De Wilde (Qmusic). Hier leren we omgaan met het voorbereiden van interviews, het snel inspelen op de antwoorden die gegeven worden, vlotte overgangen maken tussen de muziek…

Ik zie het alvast zitten en hopelijk en jij hopelijk ook! Tot op de Sinksen in de Wolken!

Rockfestival Kortrijk | Road Rock. (z.d.). Geraadpleegd 20 mei 2020, van https://www.roadrock.be/

Sinksen in de wolken. (z.d.). Kortrijk. Geraadpleegd 20 mei 2020, van https://www.kortrijk.be/nieuws/sinksen-de-wolken

Sinksen20: Brihang en Compact Disk Dummies in je living! (z.d.). Quindo. Geraadpleegd 20 mei 2020, van https://www.quindo.be/sinksen2020-brihang-en-compact-disk-dummies-in-je-living/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *