Speelpleinwerking Katjeduk Gullegem

DARE TO DREAM

Speelpleinwerking Katjeduk Gullegem

Tijdens de eerste twee weken van de zomervakantie kan je mij vinden op de Speelpleinwerking Katjeduk Gullegem. Ik ben hier namelijk actief als hoofdcoördinator. Dit houdt in dat ik het hele jaar door actief bezig ben met de voorbereiding van de speelpleinwerking. Ik probeer dan ook de kinderen een fantastische tijd te laten beleven tijdens deze weken! Dit doe ik namelijk niet alleen, er staat ook een team van drie hoofdleiders achter mij en een heleboel leiders die er iedere dag naar uitkijken om de kinderen te animeren.

Zelf heb ik drie jaar leiding gegeven op de Speelpleinwerking Katjeduk in Wevelgem. Na de derde zomer ben ik gevraagd om samen met nog vier andere hoofdleiders een afdeling van Katjeduk te starten in Gullegem, dit was een groot succes.

Kinderen van het eerste tot en met zesde leerjaar zijn er iedere dag welkom van 7u30 ’s ochtends tot 17u30 ’s avonds. Doorheen de twee weken organiseren we speciale activiteiten zoals dagreis, topdag… Ik vind het fantastisch om te zien wanneer een kind zich volledig kan geven tijdens het spelen van een spel. Ook bieden wij van 16u15 tot 17u30 een vrij spelaanbod aan, dit wil zeggen dat er verschillende hoeken zijn die ingericht zijn tot  een specifiek spelgebied. Bijvoorbeeld de bouwhoek, de toneelhoek… Naar gelang van het jaarthema kleden we de volledige speelplaats in tot het lijkt alsof we een nieuwe wereld binnenstappen.

Ook voor de leiding is dit een zalige tijd, je krijgt er een heleboel leuke vrienden bij waar je de gekste avonturen mee beleefd. Doorheen de zomer worden er workshops en sfeeravonden georganiseerd om deze banden nog te versterken en om ze zeker niet kwijt te spelen doorheen het jaar organiseren we G-FORCE. Dit is een activiteit dat doorheen het jaar plaatsvind en waar alle leiders die tijdens de zomer leiding gaven zijn voor uitgenodigd. Deze avonden zorgen ervoor dat de Katjeduksfeer zeker niet verdwijnt!

Ik verlang al vast tot de zomervakantie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *