Reizen

DARE TO DREAM

Reizen

Ik hou ervan om nieuwe plaatsen op de wereld te ontdekken. Zelf heb ik al enkele landen bezocht maar er zijn een paar die me het meeste zijn bijgebleven.

Ik heb Japan bezocht toen ik negen jaar oud was samen met de vriend van mijn mama. Ze hadden mij gezegd dat ik een land mocht kiezen en dat we dit gingen bezoeken, maar er hing ook een les aanvast. Voordat ik zo’n reis zou krijgen moest ik zelf sparen voor het vliegtuigticket, hiermee hebben ze mij geleerd dat het soms beter is om te sparen en dat je daardoor mooiere ervaringen kan opdoen.

Toen ik dertien jaar oud was heb ik samen met mijn broer, mama en tante Ghana bezocht. We hebben twee weken rondgereisd en verschillende steden en dorpjes bezocht. Na deze twee weken gingen mijn tante en ik terug naar huis, maar bleven mijn mama en broer daar om vrijwilligerswerk te doen in een schooltje. Jammer genoeg kon ik daar niet bij helpen omdat ik te veel school zou missen.

In de krokusvakantie in 2018 ben ik met een uitwisselingsproject van school naar Australië geweest. We waren met tien leerlingen en twee leerkrachten die bijna twee jaar lang allerlei acties hebben gedaan om zo onze reis betaalbaar te maken. Dit was een geweldige ervaring, ook mijn gastgezin zal ik nooit vergeten!

In de zomer van 2019 ben ik samen met twee vriendinnen naar Portimão in Portugal gegaan. Ik was hier al geweest met mijn mama en broer op surfvakantie en leek me dus geschikt om eens een vriendinnen tripje naar toe te doen. Dit was een andere ervaring dan met je familie maar ze waren zeker evenwaardig aan elkaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *