‘Beren’trots op de inzet van mijn oma voor de knuffelzoektocht!

DARE TO DREAM

‘Beren’trots op de inzet van mijn oma voor de knuffelzoektocht!

Ging jij zelf eens op wandel om de glurende beren achter de ramen te spotten? Lut Decoene (67) uit Gullegem daagde haarzelf 45 dagen lang uit om haar beren in een ander scenario op de stoep te plaatsen.

Hoe het allemaal begon: “Ik wou ook een knuffel aan het raam zetten, maar ik heb geen raam dat uitkijkt op de straat. Ik zette ze dan maar op een fiets op de oprit en van het één kwam het ander”. 45 dagen lang stonden de beren klaar om 08u ’s ochtends ingekleed in een nieuw thema.

Ook ik deed vaak eens een ommetje om de beren te gaan spotten, ook al kregen wij als familie elke morgen een Whatsapp berichtje met het dagelijkse tafereel. Lut kreeg van langs alle kanten positieve commentaren op haar creativiteit en vernieuwende idee van de beren zoektocht.

Er werd haar ook wel af en toe eens gevraagd, ‘waar haal je al dat materiaal vandaan?’ Als kleinkind kan ik je wel zeggen, mijn oma en opa hebben zo goed als alles en als ze het nog niet hebben, dan zullen ze het wel knutselen. Door haar lange carrière als kleuterjuffrouw en directrice heeft ze al heel wat kunnen verzamelen van materiaal. Ze kon natuurlijk ook rekenen op onze steun voor verkleedkledij of andere kleinigheden om het tafereel af te maken.

Het laatste scenario was ook niet zomaar gekozen. ‘Jullie uit jullie kot en wij in ons kot!’ Zo luiden de laatste keer Mientje en Toontje (de beren) op de stoep.

Gesprek tussen oma en kleindochter. (2020, april 5). [Mondeling gesprek].

Lut Decoene. (2020, maart 25). Beren van de dag [Persoonlijke communicatie].

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *