Wat is er zo bijzonder aan het boek’ De kracht van een creatief leider’ van Marc Geerts?

DARE TO DREAM

Wat is er zo bijzonder aan het boek’ De kracht van een creatief leider’ van Marc Geerts?

Ik was in de bib op zoek naar een boek stootte ik mij op het boek ‘de kracht van een creatief leider’. De cover en de textuur van het papier waren verrassend. Toen ik er eens doorbladerde merkte ik dat er niet enkel met woorden maar ook met visualisatie werd gewerkt.

In het boek staat er geschreven hoe je een creatief proces toepast, aanpakt en ook stimuleert. Dit brengen ze duidelijk aan door te werken met opsommingen die vooral dienen als een korte samenvatting van een deel of hoofdstuk. Er wordt ook veel beroep gedaan op buitenstaande mensen en over hun visie van een creatief leider. Zo zie je ook wat andere mensen begrijpen onder de term ‘creatief leider’.

Creatief leiderschap is in de twintigste eeuw is essentieel geworden om samen met het volledige team de eindstreep te halen. Door de vaardigheden toe te passen van een creatief leider zorg je ervoor dat het volledige team optimaal zijn capaciteiten gebruikt. Met al deze nieuwe input die naar voren komt, creëer je steeds nieuwe mogelijkheden die vooraf nooit van toepassing zouden geweest zijn.

Ik las het boek in één week tijd uit. Juist doordat het wat creatiever werd gebracht had ik het gevoel dat ik er rustig kon doorlezen zonder er enorm veel energie in te moeten steken.

“Innovatie is het resultaat van creativiteit, creativiteit is een voorwaarde voor innovatie!” Deze citaat sprak me aan, want ik had er nog nooit zo over nagedacht. Een ander citaat dat me opviel sloot hier meteen bij aan: “Als je blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”. Deze woorden zorgden ervoor dat mijn inzicht nog helderder werd over het doel van innoveren.

Leiderschapsvaardigheden 21e eeuw. (z.d.). ALA. Geraadpleegd 18 maart 2020, van https://actionlearningacademy.nl/kennisbank/artikelen/leiderschapsvaardigheden-21e-eeuw-action-learning-academy/

Bedenk.be. (z.d.). Creatief Leiderschap. Bedenk.be. Geraadpleegd 18 maart 2020, van http://www.bedenk.be/nl/creatief-leiderschap

Één reactie

 1. Walter en Lut Holvoet Decoene schreef:

  Ode,
  We zijn fier op jou.
  Met deze mentaliteit en je talent moet je kunnen bereiken wat je graag doet
  Doe zo verder
  oma en opa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *