Overbezorgd of juist te laks, de nieuwe coronamaatregelen?

DARE TO DREAM

Overbezorgd of juist te laks, de nieuwe coronamaatregelen?

Wat vinden mensen nu eigenlijk van de versoepelde maatregelen tijdens de corona crisis? De ene vindt dat de regels moeten afgeschaft worden, de andere vreest voor een nieuwe piek van de cijfers en dan wordt er nog eens gezegd dat de overheid ‘iets moet geven’ om het bewustzijn van de burger nog steeds alert te houden.

Vanaf ? juni werd er beslist dat we weer mochten afspreken met vier mensen samen. De voorwaarde hiervoor is wel dat dit steeds dezelfde vier mensen zouden zijn zodat het contact tussen de bubbels snel kan opgevolgd worden. Dit werd door vele mensen verkeerd begrepen.

Nu we zijn al even verder en op 8 juni openden de cafés opnieuw en is er een limiet van 10 personen die samen mogen komen. Is dit wel allemaal hygiënisch genoeg hoor ik veel mensen. “We zitten wel wat verder uit elkaar op het terras, maar we passeren elkander op minder dan 1,5 meter afstand. Hoe moet ik nu weten of het veilig is of niet?”

Dit is nog lang niet alles, er zit nog een versoepeling aan te komen! Vanaf 1 juli zal het jeugdwerk mogen voorbereid worden met 20 mensen samen, die dan één bubbel vormen. Wat dan als je de volgende dag gewoon een gezellige barbecue houdt bij je thuis, met nog eens een andere bubbel?

Nu ikzelf heb er mijn twijfels af en toe bij, al moet ik wel toegeven dat het deugd doet om terug onder de mensen te komen. Iedereen weet dat corona aanwezig is, maar het is alsof deze even opzij wordt gezet voor het ‘levendige’ gevoel van menselijk contact. Ik ben zelf ook schuldig aan het actief terug onder de mensen komen en het mengen van verschillende bubbels. Nu lijkt dit allemaal onschuldig, maar wie weet wat wij nu aan het veroorzaken zijn!

NWS, V. (16:11+02:00). Versoepeling van de coronamaatregelen zal vooral tot drukkere avondspitsen leiden. vrtnws.be. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/06/07/versoepelingen-van-de-coronamaatregelen-zal-leiden-tot-drukkere/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *